Nee mensen, ik kijk niet heel de dag naar Reallife tv, echt niet. Ik heb een leven ok? Ik werk, ik kook, ik geniet van de zon en ik wandel. En tijdens het wandelen luister ik graag naar podcasts. En geloof het of niet, ze zijn voornamelijk informatief. Zo weet ik nu alles (ok, veel) over het leven achter de tralies (Binnen de muren), heb ik kennisgemaakt met twee jochies uit de buurt van Rotterdam die prof voetballer willen worden (De Fragiele Droom) en heb ik ademloos geluisterd naar De Plantage van onze voorouders waar Maartje Duin het slavenverleden van haar familie in Suriname onderzoekt. Ga dit luisteren, het is een aanrader!

Podcast tips?

Maar ik kan er niets aan doen, af en toe wil ik toch iets ranzigs of opwindends horen. Ik ga erg goed op de platte showbizz roddels in The Perez Hilton Podcast. Voor mensen die hem niet kennen: Perez Hilton is de nr 1 roddelnicht van het internet. Deze man begon jaren geleden met een website waarop hij celebrities voor lul zette door foto’s van hen te plaatsen die hij in photoshop heel kinderlijk bekladde met teksten ed. Inmiddels heeft hij publiekelijk zijn excuses aangeboden voor de duivel die hij toen was en hij heef5 zijn leven gebeterd. Samen met dj Chris Booker , de meest heterosexuele man op deze aardkloot, bespreekt hij de heetste roddels. De rolverdeling is duidelijk: Perez is de hysterische gay en Chris de nuchtere hetero. Erg vermakelijk.

Brooke and Jeffrey

In mijn podcastlijst stond al een tijdje Brooke and Jeffrey: Second Date Update,, te verstoffen. Ik kwam er maar niet aan toe. Tot deze week.  Brooke & Jeffrey zijn de hosts van de ochtendshow Brooke & Jeffrey in the morning, op MOViN 92.5, een radiostation uit Seattle. Of beter (insert Amerikaanse reclamestem): Seattle’s number one Hit Music Station!
Korte uitleg: in deze podcast bellen zij mensen die graag nog een keer uit willen met de persoon waarmee ze 1 keer gedate hebben, maar die hen vervolgens ge-ghost heeft. Voor de degenen die niet weten wat dit is: ghosten betekent iemand digitaal negeren. Als ze het (meestal) hilarische verhaal hebben gehoord van de aanvrager bellen ze vervolgens het nietsvermoedende slachtoffer met de prangende vraag: Waarom! Waarom heb je deze aardige vrouw of man op je blocklijstje gezet?
Even tussendoor: op de achtergrond hoor je altijd Jose. Hij speelt de rol van de irritante man die zich met het gesprek bemoeit. Ik haat José! Hij heeft een rotstem en hij heeft een overdreven lach. Een lach die hij ondersteunt met hihihi. Wie in hemelsnaam lacht met hihihi! Dat doen alleen tekenfilmfiguren!

De verhalen zijn heel grappig en over het algemeen best geloofwaardig. Want zeg nou zelf, de werkelijkheid overtreft meestal je gekste fantasieën. Maar ik heb een aantal gesprekken gehoord waarbij ik dacht: ok guys, stop overacting, now!

Even tussendoor…

Nog een gedachtensprongetje ok? Ik kijk nu naar Married at first Sight Australië.  Geloof me, als je dit hebt gezien wil je nooit meer de slaapverwekkende, burgertruttige Nederlandse versie zien. In de eerste serie die ik zag bleek minstens de helft van de kandidaten acteur. De verhaallijnen waren hysterisch en ongeloofwaardig. Toch zat ik elke keer met opgekrulde tenen van ergernis te kijken naar de slechteriken. Das best knap hè!

En door!

Terug naar de radioshow. In een van de afleveringen vertelt een vrouw over de potentiële liefde van haar leven die ze tegenkwam toen ze in de wachtkamer van t ziekenhuis zat. Hij kwam daar binnenlopen met een grote bos rozen. De man was belachelijk knap en zij was meteen verkocht. Hij ging naast haar zitten en er ontstond een gesprek. Even later verdween hij in een kamer en kwam al snel weer naar buiten. Het bleek dat zijn tante waar hij de bloemen voor had gekocht net was overleden. De vrouw was geschokt en troostte hem. Lang verhaal kort: hij gaf haar de bos rozen en drukte zijn tel nr. in haar handen. Zij had een relatie maar de hunk bleef toch rondspoken in haar hoofd. Toen de relatie een half jaar later voorbij was besloot ze hem een bericht te sturen waar hij geen antwoord op gaf. Ze wil dus weten waarom hij niet gereageerd heeft terwijl hun ontmoeting zo legendarisch was.

De ontknoping!

Brooke en Jeffrey smulden van het verhaal! Ze belden de man en hij beweerde dat hij zich de vrouw niet kon herinneren. Na wat geduw en getrek biechtte hij echter op dat hij dit soort toneelstukjes vaker had opgevoerd om vrouwen op te pikken. Verontwaardiging alom in de studio, de man zag het probleem niet en de vrouw was pissig.
En toen dacht ik: nee jonguh. Ik luister nu naar de radioversie van Married at first sight. No way dat dit echt is. De verhalen zijn net iets te spectaculair, iedereen is altijd bereikbaar en ze zijn allemaal bereid om het vaak beschamende verhaal tot in de details uit de doeken te doen.

Maar joh. Ze spelen het goed en ik loop hardop te lachen. Wat maakt het eigenlijk uit!