Ik hou van een goeie sappige roddel, maar tot mijn grote spijt ben ik altijd de laatste die op de hoogte is. Gelukkig heb ik een paar keer per jaar een z.g. Ambiance Borrel met een aantal meiden en dan worden alle ins and outs besproken, met name de roddels. Maar daarnaast is er natuurlijk ook zoiets als de groep chat voor alle urgente issues die niet kunnen wachten op een borrel.

Corona kills gossip

Wat roddeldichtheid betreft is de Corona crisis killing. En dat is een probleem waar je niemand over hoort hè! Het gaat alleen maar over social distancing, anderhalve meter, mondkapjes ja of nee, testen, economie, hel en verdoemenis. Mensen moeten binnen blijven, dus er wordt niet vreemd gegaan, er zijn geen familieruzies en kinderen gedragen zich over het algemeen redelijk goed. Eigenlijk is het alleen maar liefde. Begrijp me niet verkeerd,  liefde is mooi, maar jongens, geef me af en toe ook een dosis achterklap, I need it!

Ook de wekelijkse zondagse online borrels hebben er onder te lijden. Waar moet je het in hemelsnaam over hebben?  Niemand maakt nog iets mee! Dus waar gaat het dan wel over? Co.Ro.Na. Of de kids van de buren die weer eens luid schreeuwend op de trampoline springen. Helaas werken de meeste vrienden thuis en zijn we allemaal kinderloos, dus wat dat betreft valt er ook weinig te melden. Het meest opzienbarende wat er kan gebeuren als je thuis werkt zijn de blunders tijdens facetime meetings. Maar inmiddels is iedereen inmiddels gewend aan deze vorm van vergaderen. Dus die ene collega die in het begin van de crisis in pyjama voor het scherm verscheen kleedt zich nu keurig aan. En de vriend die luidruchtig chips etend de geluidsstream verstoorde heeft  inmiddels de mute knop ontdekt.

Supermarkt

Supermarktverhalen zijn ook een hot topic tijdens de borrels. Meestal zijn het horror story’s. Het gehannes met die winkelwagentjes is namelijk super irritant. Ik ben een chaotische shopper, dus dat betekent dat ik normaal gesproken als ik een kip zonder kop met zo’n rolkarretje door de Appie ren. Als ik bij de wijn sta bedenk ik me plotseling dat ik ook tomaten nodig heb, dus hup, met dat karretje achter me aan terug naar start. Helaas, dat chaotische krijg je er niet uitgeramd ondanks mijn super gestructureerde boodschappenlijstje die ik op volgorde van de winkelinrichting heb opgesteld. Probleem is dat terug gaan nu wat gecompliceerder is. Ik ben dus dat ene vervelende mens wat altijd tegen het verkeer in loopt. Ach, hebben anderen weer wat te zeiken tijdens hun online vrijmibo! Graag gedaan hoor.

Uitje

Ik betrap er mezelf op dat de supermarkt een soort uitje wordt. Kom me nu niet aan met een vermanende preek a la Rutte, ik hou afstand en ik ga alleen! Maar de supermarkt is de enige gelegenheid waar ik me normaal voor aankleed. Ik smeer zelfs een beetje make-up op mijn gezicht! Thuis is mijn look vooral te omschrijven als shabby corona chic. Vorige week, toen het nog mooi weer was schoot ik s ochtends een shirt aan met spijkerrokje en slippers. Mijn make-up is over het algemeen miniem. Maar als ik nu een boodschapje moet doen gooi ik wat eyeliner op en soms waag ik me zelfs aan oogschaduw. De hakjes gaan aan en een leuk colbertje en ik ben er helemaal klaar voor. How sad is my life!

Laat dit snel ophouden!

Mijn enige lichtpuntje is dat we in ieder geval genoeg hebben om over te roddelen als deze ellende achter de rug is. Het schijnt namelijk dat het aantal scheidingen enorm gaat stijgen na deze crisis.

Dit zijn goede vooruitzichten voor echtscheiding advocaten en voor het Ambiance Kwartet!