Jep! Het liefste zit ik 24/7 met mijn neus in m’n mobiel! Het algoritme van Facebook is natuurlijk de duivel. Gebaseerd op het gedrag wat je daar vertoont krijg je informatie voorgeschoteld waarvan het algoritme denkt dat je het wilt zien. Alles om je daar te houden. En dan zeggen ze dat vrouwen alles onthouden! 😃

In de Netflix documentaire “The Social Dilemma” zegt Roger McNamee (investeerder Facebook): “Je moet het zien als 2,7 miljard Truman Shows. Iedereen heeft zijn eigen realiteit, zijn eigen feiten”. Dus Facebook bepaalt mijn wereldbeeld, hmm. Dat is niet erg als mijn tijdlijn ineens vol advertenties met schoenen staat, ik heb namelijk een schoenenfetish. Maar als mijn stemgedrag erdoor beïnvloed wordt..scary shit!

Iedereen weet dat als je in een zwak moment Lange Frans kijkt op Youtube, je vervolgens Robert Jensen te zien krijgt. Een paar clicks verder en Qanon heeft je te pakken. Ik was bijna in die val getrapt en moest heel wat reaction video’s van Brad Mondo kijken voordat ik eindelijk ontsnapt was! 😀

Mijn lievelingsapp Instagram bestaat inmiddels 10 jaar. Ok, je moet de influencers, filters en onnatuurlijke poses negeren, maar het is een leuke inkijk in het leven van mensen over heel de wereld. Jammer dat Facebook de eigenaar is! 🤔